Inquirendi

“Verwondering is het begin van alle wijsheid”

Aristoteles

An Cosaert

Inquirendi of Op Ontdekkingstocht gaan, veronderstelt een open geest en een grote dosis leergierigheid.  Twee elementen die An Cosaert ten volle typeren.

Ze studeerde af als industrieel ingenieur elektromechanica, al is af-studeren een verkeerde woordkeuze. De rode draad doorheen haar hele loopbaan is het blijvend op zoek gaan naar nieuwe kennis en vooral: die kennis delen.

Ze was 15 jaar R&D-ingenieur bij werkgevers als KUL Composites Group, Recticel IDC en Rogers Corporation.  Ze bouwde zo ervaring op met materiaalonderzoek, elektrotechniek, intellectueel eigendom en innovatiemanagement.  In haar onderzoeksprojecten vertrok ze steeds vanuit de concrete noden en wensen van de klant.

Vanaf 2007 werd An Cosaert innovatieadviseur bij het netwerk van de Innovatiecentra in Vlaanderen (nu team Bedrijfstrajecten van VLAIO).  Ze legde zich er vooral toe op innovatie- en IP-strategiecoaching.  Sindsdien is ze ook lid van de Belgian Patent User Group (BEPIUG) en is ze experte in het inzetten van IP als managementtool voor bedrijven.

Na een tussenstop bij Antwerp Management School, waar ze focuste op onderzoek naar ondernemerschap in exponentieel veranderende tijden, is ze gestart met Inquirendi.  Daar bundelt ze nu haar jarenlange ervaring, haar leergierigheid en vooral haar gedrevenheid om bedrijven vooruit te helpen.  Met Inquirendi focust ze zich op Intellectueel Eigendom en Innovatie strategie en leert ze bedrijven hoe ze met beperkte middelen toch de juiste keuzes kunnen maken om hun business schaalbaar te doen groeien.

Keynotes

An geeft keynotes en workshops over thema's die haar nauw aan het hart liggen:

- Secure Your Speedboat : over hoe je de schaalbaarheid van je bedrijf kan vinden en op welke manier je die best kan beveiligen.

- Lean Patent Canvas : over hoe je een idee 10 keer sterker maakt met een IP strategieplan als bonus

- How to be the next Darwin in an Exponential future : over hoe je als bedrijf kan gedijen in een exponentieel snel veranderende toekomst

experte

An is gastprofessor bij Antwerp Management School waar ze het vak IP & Technologies of Tomorrow doceert voor de masters in Innovation and Entrepreneurship.

Daarnaast is An ook mentor in het iStart programma van Imec

Vanuit haar expertise in IP zetelt An ook in de jury van Textirama Foundation

Interesse in een Keynote of workshop ?

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×